Galettes

"palačinka na slano"

Dá se říci, ale není to tak úplně palačinka jak ji znáte běžně z domu.

Už jen její průměr se liší, jelikož má kolem 40 centimetrů a směle si ji můžete dát k obědu a nemyslím, že byste měli hlad. Geletes jsou jídlo vydatné, ale přitom lehké. Je to taková příjemná změna a výborná alternativa k tomu co si člověk dává běžně k obědu.

Čím se Galette plní?

Galette se dá plnit mnoha dobrými potravinami a jejich kombinací.

  • Norský uzený losos, ručně solený, bez barviv,
  • Prosciuto Di Parma - pouze z masa a soli bez konzervantů,
  • Bacon (pravá anglická slanina)
  • sýr Gouda 48%, Niva 60%, Mozzarella, Ricotta
  • sušená rajčata, velké zelené olivy, zelenina atd.

 

Galette

Jak kombinovat?

Buďto se inspirujete nabídkou v menu...

  • Uzený losos, zakysaná smetana s bylinkami
  • Prosciuto Di Parma, Mozzarella, čerstvý špenát
  • Vejce, sýr Gouda 48%, dušená šunka nejvyšší jakosti 94 % masa
  • Sýr Gouda 48%, dušená šunka nejvyšší jakosti 94 % masa
  • Sýr s modrou plísní Niva 60%, dušená šunka nejvyšší jakosti 94 % masa, čerstvý špenát
  • Ricotta s čerstvými bylinkami, strouhaný sýr Grana Padano
  • Sýr s modrou plísní Niva 60%, opečená RINGA Bacon slanina, cibule
    (můj favorit)
  • Mozzarella, olivy, sušená rajčata

 

Nebo si nakombinujete podle sebe a je to.

A pokud radši sladké, tak máme pro vás Crêpes.

Galette
Galette

2 odpovědi na “Galettes”

Napsat komentář