Potraviny a chemie

Ať si říká kdo chce co chce, při pohledu na složení některých potravin v obchodech vždy přemýšlím,

kde končí složení potraviny a začíná složení obalu.

Klára se již dlouho věnuje sledování složení potravin, a to se samozřejmě promítá i do naší práce.

Jak vždycky říká
„Co bych nedala nám a našim dětem, nedostanou ani naši hosté“,
tolik si jich váží.

Prostě u nás není na prvním místě množství, za co nejméně peněz, ale OPRAVDOVÁ kvalita potravin, jejich složení, chuť a konečný výsledek toho, co dostanete na talíři.
I tak se ale snažíme, aby to byl vyvážený poměr cena – kvalita.  Vždy jde hlavně o to aby host dostal co nejvyšší možnou kvalitu za přijatelnou cenu.

Chemie v jídle

BEZ čeho všeho se u nás obejdeme?
Potraviny a jejich složení sledujeme již na vstupu, tedy ještě dříve než je vůbec nakoupíme.

A tak u nás nenajdete nic v čem by byl obsažen přidaný glutaman a to ani skrytý pod různými názvy jako třeba například kvasničný extrakt atp.
V uzeninách byste jen těžko hledali škrob natož pak modifikovaný. Ten nenajdete ani v mléčných výrobcích kam prostě nepatří. Výjimku tvoří snad jen puding a veganské sýry 😉
Můžete se spolehnout, že u nás v jídle nenajdete azobarviva. A nebereme na milost ani Annatto, které se tak hojně používá k barvení sýrů. Nebo různá umělá sladidla jako třeba Aspartam a jemu podobné.

Samozřejmě u nás nenajdete palmový tuk a jak to jenom jde vyhneme se glukózo-fruktózovému sirupu a to hlavně v nápojích, uzeninách a podobně. 

O tom co škodí a co je v pohodě se informujeme (mimo jiné) na portále FÉR potravina, kde i vy můžete zjistit čemu se máte vyhnou.

logo-fer-potravina

Odborné otázky konzultujeme s Ing. Hanou Stříteckou, Dis. Ph.D. 
odbornicí na chemii v jídle a výživu. 

Napsat komentář